make a donation to the fz1oa
fz1oa chat
fz1oa picture uploader
maintain your own photo albums
locate fz1oa members
Members Assistance Guide
search the entire board
click here for fz1oa web site home page
register a new account, it's free!
fz1oa store
email the fz1oa webmasters
read the fz1oa guidelines
read the fz1oa policy
open pat's fz1 site in a new window
open iowaz fz1 site in a new window
technical tips

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > Exhausts, Carburetion & Performance > Gen 2 Exhausts, Fueling & Performance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2018, 10:15 AM   #1
kev.fazerboy
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 27
strange fault after pc3 map installed

I installed lar's map on my bike and it run very well pulled like a train and was quick as #*%@ but i got the engine light on all the time.

I reinstalled my original map and fault was still there but when i plug the o2 sensor back in to the airbox it goes off no errors and my map says o2 unplugged on it and was fine till i installed lar's map. so i now have to have 02 sensor plugged in to get rid of the engine light,

its doing my head in any idea's it wasn't plugged in when i got the bike and never had the engine light on before.


i have disconnected the ais and unplugged that. But i have plugged it in again and light still on till i plug in the 02 sensor

if i am being a dick and missed something please feel free to give me a kicking

Last edited by kev.fazerboy; 02-19-2018 at 01:34 PM.
kev.fazerboy is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 02:38 PM   #2
kev.fazerboy
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 27
ok i just realised the 02 sensor is the 1 on the exhaust which is disconnected on mine with no plug in terminator on the end but its not that throwing up the code. when i got the bike the sensor in the top of the air box was disconnected and i had no fault light on. but since i installed lar's map the fault light shows error until i plug air box sensor back in .i reinstalled my original map and error still there unless i plug in air box sensor now i am worrying if that sensor should be plugged in all the time and for some reason it didn't error but now working i just don't know
kev.fazerboy is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 05:05 PM   #3
Fizzman
Retired
 
Fizzman's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 1,818
__________________
2009 Yamaha FZ1, 1980 Suzuki GS1000E, 1983 Honda CB1100F, 2006 H-D Fatboy

Previous Rides: 1972 Yamaha DS7, 1977 Yamaha RD 400E, '79 400F Daytona Special, '82 RD350LC, 1980 Suzuki GS1000E (sold that one), 1982 Honda CB900F, 1984 Kawasaki GPZ900R
Fizzman is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   FZ1OA Message Board > FZ1 & Fazer Owners Association > Exhausts, Carburetion & Performance > Gen 2 Exhausts, Fueling & Performance


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:42 AM.


Questions? Comments?
Click on name below to contact via PM
Rabeet (Admin) Desmo (Admin)

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Website and Message Board Contents Copyright 2001-2007 FZ1OA
The marks YAMAHA® and FZ1® are used under license from Yamaha Motor Corporation, U.S.A.
The information on this web site is NOT approved or endorsed by Yamaha Motor Corporation in any way.
Page generated in 0.06535 seconds with 11 queries